+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

17:19
Interdicție în UE pentru 11 companii aeriene din Moldova

11 companii aeriene din Moldova au interdicție de a opera zboruri în spațiul european al Uniunii Europene. Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a emis Directiva nr. 02 - 10/04/2019 prin care a interzis pe 10 aprilie operarea zborurilor în spațiul aerian al Uniunii Europene pentru operatorii care nu dețin Certificatul de operator din țară terță (TCO), emis de Agenția Europeană de Siguranță a Aviației: 

  1. CA Î.M „Tandem Aero”

  2. SRL, Î.M “Valan ICC”

  3. SRL, CA "Aim Air"

  4. SRL, CA "Oscar Jet"

  5. SRL, CA "Air Stork"

  6. SRL, Î M „MEGAviation”

  7. SRL, CA "Pecotox-Air"

  8. SRL, CA "Terra Avia"

  9. SRL, CA "Fly Pro"

  10. SRL, ÎS "Moldaeroservice”,

  11. ÎM "Diplomat Air" SRL.

”Aplicarea acestor măsuri nu va afecta transportul de pasageri din și spre Republica Moldova, ci doar va asigura un nivel mai înalt de siguranță”, informează Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova printr-un comunicat.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că va întreprinde toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui nivel maxim de siguranță a zborurilor, inclusiv prin modernizarea cadrului normativ și sporirea capacităților instituționale a AAC, dar și va acorda suportul necesar operatorilor aerieni pentru conformarea acestora noilor norme, cât și cu Regulamentul (UE) nr. 965/2012 din 5 octombrie 2012 de stabilire a cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la operaţiunile aeriene.

 

Vizualizări: 599 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar