+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

17:26
RUTA NOUA Wizz Air: Chisinau – Paris (Beauvais Tillé) incepand de astazi, al 2-lea Airbus A320 alocat bazei, 5 rute noi

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și liderul de transport low-cost din Europa Centrală și de Est, sărbătorește astăzi cea de-a 2 aeronavă Airbus A320 care sa alăturat bazei sale din Chisinau și lansarea unei noi rute spre Paris (Beauvais Tillé).

Orarul de zbor va fi urmatorul (ore locale):

W6 6913 Chisinau (KIV) 15:05 – Paris (BVA) 17:20 / A320 / luni si vineri
W6 6914 Paris (BVA) 17:50 – Chisinau (KIV) 21:55 / A320 / luni si vineri

Directorul general Avia InvestPetru Jardan a declarat: 
„Salutăm decizia companiei Wizz Air de a lărgi baza la Chişinău. Ne bucură faptul că parteneriatul cu Avia Invest se dezvoltă cu paşi rapizi, iar de rezultatele colaborării noastre profită în primul rînd pasagerii noştri. O bază aeriană în extindere pe orice aeroport contribuie la dezvoltarea economică a întregii ţări, inlcusiv prin oferirea a noi locuri de muncă şi investiţii majore în economia ţării.
Prin urmare, oferim tot suportul necesar companiilor precum Wizz Air şi suntem mereu la dispoziţia pasagerilor, care aleg să zboare de pe Aeroportul Internaţional Chişinău, pentru ca aceştia să aibă posibilitatea să călătorească spre o multitudine de ţări la tarife low cost şi în cele mai bune condiţii.”

Şefa departamentului de comunicații la Wizz Air, Tamara Vallois a declarat: 
"Suntem mai mult decât bucuroşi astăzi că am suplinit un al doilea avion la baza din Chișinău. Această investiție înseamnă mai multe locuri de muncă la Wizz Air de  la Chişinău, precum și opțiuni de călătorie mai accesibile pentru clienții noștri din Moldova. Sperăm că lansarea noilor noastre cinci curse de la Chișinău spre destinații minunate din Europa de Vest va fi salutată de pasagerii noștri. Suntem siguri că serviciile noastre vor aduce și mai mulți călătorii internaționali, precum și consolidarea legăturilor de afaceri între Moldova și restul Europei. Echipajul nostru prietenos din Moldova așteaptă cu nerăbdare să vă primească la bordul unui zbor WIZZ! "
Deja din 14 decembrie, pasagerii au posibilitatea să zboare spre CopenhagaMemmingen şi Dortmund, acestea fiind destinaţii premieră pentru moldoveni.

Odată cu suplinirea flotei aeriene la Aeroportul Chişinău s-a majorat şi numărul zborurilor pe cele mai populare curse ale WIZZ din ChișinăuLondon-Luton, Milan-Bergamo, Venice-Treviso, Berlin-Schönefeld și Rome-Ciampino. 
Wizz Air şi-a început activitatea pe Aeroportul Internațional Chișinău în anul 2013. Cît priveşte investiţiile companiei în baza sa de la Chișinău, acestea vor depăşi 200 de milioane de dolari, iar în 2019, prin extinderea operațiunilor, compania va oferi pasagerilor Aeroportului Internaţional Chişinău peste 700.000 de locuri de zbor, în 13 destinaţii către 8 țări.

Primul zbor Chisinau - Paris (Beauvais Tille) 

Parisul este locul în care toată lumea visează să ajungă măcar o dată în viaţă. Oraşul francez a fost întotdeauna una din marile atracţii turistice din lume, fiind catalogat de multe ori drept oraşul îndrăgostiţilor. Parisul este capitala şi cel mai mare oraş din Franţa, este traversat de răul Sena şi este în mare parte neschimbat din anul 1860.

Parisul şi-a câştigat renumele încă din timpuri mai vechi, fiind cel mai mare oraş din lume între secolele XVI-XIX. De asemenea capitala Franţei a fost şi un important centru al educaţiei şi al ideilor în epoca iluminismului. Şi a fost şi printre primele oraşe din Europa care a adoptat iluminatul stradal.

Numele Paris derivă de la primii săi locuitori, tribul galic cunoscut ca Parisii. Oraşul era denumit Lutetia (mai complet, Lutetia Parisiorum, "Lutetia Parisii-lor"), în perioada romană între secolul I şi al VI-lea, dar în timpul domniei lui Iulian Apostatul (360-363) numele oraşului a fost schimbat în Paris.

Ce ne atrage atât de mult la acest oraş? Poate fi mâncarea atent  preparată, bucătăria franceză fiind una dintre cele mai apreciate la nivel mondial. Poate fi arta cea care ne cheamă acolo sau istoria. Poate muzica sau cofetăriile, bulevardele, moda sau impresionantul turn Eiffel, cel mai cunoscut simbol al Parisului, care a fost construit în 1889 într-o perioada de prosperitate cunoscută ca La Belle Époque.

Oricare ar fi motivul, poţi fi sigur că Parisul este o alegere foarte bună şi nu vei regreta. Aici sunt cu siguranţă multe lucruri de văzut de aceea este bine să-ţi faci un plan bine pus la punct înainte de a pleca pentru a fi sigur că nu ratezi nimic din ce îţi doreşti să vizitezi. În ceea ce priveşte muzeele este o lista extrem de lungă din care să alegi. Aici  putem enumera  Louvru, Muzeul Orsay, muzeu de artă impresionistă, Centrul Georges Pompidou clădire ce găzduieşte muzeul de arte moderne şi lângă care se află şi atelierul lui Constantin Brâncuşi, Muzeul Picasso, Muzeul Edith Piaf,   Muzeul Armelor, Muzeul de publicitate, Muzeul Păpuşilor, Muzeul Obiectelor Contrafăcute, Muzeul Muzicii, Muzeul Marinei, Muzeul Ştiinţei şi multe altele care va vor încânta privirea şi sufletul.

Pot fi vizitate şi alte clădiri nu doar muzele, cum ar fi Palatul de la Versailles, Arcul de Triumf, Les Invalides – locul de veci al lui Napoleon, Catedrala Notre – Dame, faimoasa universitate Sorbonne fondată în Evul Mediu, Statuia Libertăţii, o varianta mai mică decât cea din portul din  New York.

Pentru cei care preferă pur şi simplu plimbările sunt:   Bulevardul Champs-Élysées, Rue de Rivoli, Place de la Concorde  fosta  Place de la Revolution locul unde se afla ghilotina în timpul Revoluţiei Franceze din 1789, Place de la Bastille locul unde în trecut se afla închisoarea Bastillei.  Iar pentru cei ce iubesc viaţa de noapte Parisul oferă faimosul Bal du Moulin Rouge şi multe alte atracţii.

Parisul reprezintă o destinaţie unică şi de neuitat. Un loc de care te poţi bucură indiferent de vremea de afară.

 

 

Vizualizări: 597 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar