+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

15:00
Republica Moldova, lider regional în implementarea Forumului de Monitorizare a Datelor de Zbor

Republica Moldova va acorda asistență mai multor state din spațiul post-sovietic pentru declanșarea Forumurilor naționale de Monitorizare a Datelor de Zbor, care reprezintă o importantă platformă de comunicare pentru o mai bună analiză și schimb de experiență între operatorii naționali - de la recepționarea și descifrarea, până la analiza datelor de zbor.

Solicitări în acest sens au fost adresate către Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova de către reprezentanții autorităților naționale din Ucraina și Georgia, precum și de către reprezentanții companiei ruse Aeroflot. Progresele înregistrate de țara noastră în ceea ce ține de activitatea Forumului Monitorizării Datelor de Zbor au fost prezentate în cadrul reuniunii regionale a ICAO de la Baku, fiind înalt apreciate de către participanți.

Moldova este prima țară din Europa de Est care a inițiat, în 2016, Forumul Monitorizării Datelor de Zbor, în parteneriat cu Organizația Internațională a Aviației Civile și Comitetul Interstatal pe Aviație, căruia s-au alăturat companiile aeriene naționale.

FDM reprezentă o posibilitate unică pentru industria aviatică din Moldova de a participa direct la promovarea unor idei și propuneri, dar și de analiză a datelor de zbor obținute din diferite sisteme de monitorizare.

 

Vizualizări: 829 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar