+373 60 641 777 (CRISTIAN - VIBER & WHATSAPP)
menu
person

22:09
Autoritățile de la Chișinău negociază lansarea zborurilor directe către Elveţia

Moldova și Elveția planifică să semneze un Acord interguvernamental de comunicare aeriană. Cabinetul de miniștri a aprobat inițierea negocierilor pe marginea documentului respectiv.

Așa cum a remarcat ministrul Transportului și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, denumirea acordului poartă un caracter universal și va permite, pentru prima dată, stabilirea relațiilor de colaborare între două state în domeniul transportului aerian.

Acordul de comunicare aeriană între Moldova și Elveția va stabili principiile reglementării de funcționare a serviciilor aviatice bilaterale, va conține normele privind securitatea aviatică, taxele și certificatele  de navigabilitate

Semnarea acordului va contribui la deschiderea pieții serviciilor aviatice  în Moldova și la diversificarea hărții  de zboruri din Aeroportul Internațional Chișinău, iar în acest fel va fi înlesnit accesul pe piața Europei Centrale.



În afară de aceasta, acordul va permite consolidarea relațiilor diplomatice și economice între Moldova și Elveția. Va contribui, de asemenea, la atragerea investițiilor și realizarea proiectelor comune. 

Potrivit unor date, în ultimul an au fost operate în jur de 17.000 de zboruri din Moldova către oraşe din Elveţia, dar toate prin conexiuni. Numărul pasagerilor ar fi cu mult mai mare în cazul existenţei unei curse directe. Se preconizează ca zborurile directe către Elveţia să aibă loc de două-trei ori pe săptămână.

Vizualizări: 859 | Adăugat de: CristianMLD | Evaluare: 5.0/1
Total comentarii : 0
avatar